Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Vím o makroekonomii pendrek. Ovšem investovat mld Kč do oslabení kurzu Kč a dnes investovat do posílení, je skutečně zajímavé. Kdopak na tom asi vydělal?

0 0
možnosti
LC

Nejsem makroekonom, dokonce ani ekonom, ale to, že to ČNB s intervencemi přehnala bylo pro člověka požívajícího alespoň minimálně rozum, evidentní. Prostě vytisknout a dát do oběhu jeden státní rozpočet, není normální.

0 0
možnosti
TD

CZK byla za "exotickou" měnu považována vždy, nezávisle na tom, jestli ČNB intervenovala nebo ne. Odliv investic a spekulací z emerging markets v době krize, nebo v menší míře i při náznaku nějaké krize, je normální jev a také to tak bylo vždy. A s CZK to tak holt bude do té doby, dokud bude považována za "exotickou" měnu, což bude nejspíš navždy... ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Bezmála 100 dalších článků naleznete ZDE

Majitel The Bartos Organization - mezinárodní investiční a analytické společnosti, autor knihy s ekonomickým výhledem a zakladatel Bartos Research

Již více než 8 let se pohybuji v oblasti investic a ekonomiky a za tu dobu jsem poznal, že správné informace jsou pro úspěch naprosto zásadní a navíc často nedostupné. Postupem času jsem se rozhodl přinést lidem, kteří chtějí mít skutečný přehled ty správné informace, které sám využívám, a to ve srozumitelné formě. V dnešní iracionální době je to dle mého názoru důležitější než kdy dříve.

 

Seznam rubrik